הפרשת תרו"מ מעשבי תבלין

השאלה:

במקום העבודה שלי שעובדים בו מאות עובדים בוצעו עבודות גינון שבמסגרתם פוזרו גם הרבה עציצים שבהם נשתלו עשבי תבלין לשימוש חופשי (נענע,לואיזה,מרווה וכד'). 1. האם מדובר בהפקר ועל כן פטור ממעשרות ? (אנשים מהרחוב לא יכולים להכנס למתחם ללא אישור אך כל מאות העובדים יכולים להשתמש ) 2. האם שימוש בעלים אלו לתה מחייבים מעשר היות ויש אנשים שגם מתבלים בהם סלטים ותבשילים לאכילה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' אייר תשע"ו 16:33

שלום

1. נראה לי שאין בעלי המפעל מפקירים את הגידולים אלא נותנים רשות לציבור(ויום אחד יכול להיות שיאסרו על קטיף). כמו כן הם מגדלים ומשקים ומטפלים בגינות נראה ודאי שהגידולים אינם הפקר.

2. על עשבי תבלין  שהם לטעם בלבד אין מברכים . אך עשבי תבלין שרגילים גם לאוכלם  (כנענע כוסברא פרטוזליה) מברכים עליהם