הפרשת תרו"מ הגידולים בעציצים שעל אדן החלון

השאלה:

אנחנו מגדלים בעציצים נפרדים בחלון בחזית הבית סטביה בזיליקום ופלפלים, האם הם חייבים בתרומות ומעשרות? ואם כן איך זה נעשה בפועל?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ד' אייר תשע"ז 13:11

בס"ד

שלום

יש כאן שלוש נקודות לדיון:

1. כל דבר שגופו הוא דבר מאכל חייב בתרו"מ בברכה (כגון פלפל), אך תבלינים ונותני טעם (כעשבי תה ומתיקה) יש להפריש בלא ברכה .

2. כל דבר מאכל הגדל בקרקע ואפילו בעציץ לא נקוב חייב בברכה , אך הגדל בתוך בית חייב בהפרשת תרו"מ בלא ברכה.

לאור זאת אם עציצים אילו מונחים במקום מקורה וגם הנוף נמצא המקום מקורה הרי שיש להפריש תרו"מ בלא ברכה .

אך אם העציץ נמצא במקום לא מקורה הרי  המינים הנאכלים חייבים בהפרשה עם ברכה והמינים שרק נותני טעם חייבים בהפרשה אך בלא ברכה.

3. הואיל וקשה להפריש בכל פעם שקוטפים מעט, לכן ישנה אפשרות בשעת הדחק לומר נוסח הפרשה מראש  (הנמצא בספר הלכות הארץ  פרק יב) לחץ הקישור הבא נוסח הפרשת מראש