הפרשת מעשרות בגינה

השאלה: שלום לכבוד הרב. אדם שאוכל בגינה הביתית שלו מפירות הגדלים בגינה. האם חייב לעשרם (כגון שלא צירף כמה פירות)? היינו האם מכיון שהקטיף נעשה ע"י בעל הבית הפירות מתחייבים ישר, כדברי הש"ך (ס"ק קכה) שכתב שכשנגמרה מלאכתן ביד בעל הבית, מסתמא שכוונתו לאוכלן ולא למוכרן ולכן חייבים במעשר. תודה רבה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ג טבת תשע"ז 12:00

שלום וברכה !

קטיף של פירות בגינה מחייב בהפרשת תרומות ומעשרות. רק אם קוטף לדוגמא ענב אחד מהאשכול הוא פטור. אך אם קוטף שני ענבים על מנת לאוכלם, כבר התחייב.

להרחבה עיין בספר של המכון "הלכות הארץ" עמ' 52סעיף כג.

בברכה

מוטי שומרון