הפרשה על גלידה

השאלה: שלום הרב הכנתי גלידה עם פירות בתוכה אך שכחתי לעשר את הפירות. איך אפשר לעשר עכשיו? הפירות טחונים יחד עם הגלידה ולא ניכרים. אם זה עוזר יש לי פרי אחד שלם מאותו הקטיף שלא הכנסתי לגלידה. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט אב תשפ"ג 14:59

בס"ד

שלום וברכה

אם יש פרי שלם אפשר להפריש ממנו גם על הפירות שבגלידה. למרות שהם כתושים. דנו לעניין זיעה האם חייבת בתרו"מ אבל כאן זה לא זיעה אלא רסק ולכן נראה שחייב בתרו"מ, ויכולים להפריש מהשלם על הפרי שבגלידה. לקחת מעט יותר מ 1% מהפרי הבודד ומהפירות שלקחו לגלידה, ולומר את כל הנוסח. כדאי שהפרי והגלידה יהיו מהמוקף בשעת ההפרשה.

אם הגלידה נאכלה אין אפשרות לתקן.