הפרשה מראש בקטיף יומי מהגינה

השאלה: אם אני מגדל ירקות בגינה. כאשר אני קוטף מעט עגבניות, מלפפון, פטרוזילה ובצל- האם בכל פעם עלי להפריש תרו"מ? זוהי טרחה רבה לעשר כל עלה שאני לוקח מהגינה בשעה שאני יודעת מראש שהירקות בגינה הם בעיקר לשימוש של סלטים טריים יום יומיים. ואינני מעוניינת לקטוף מראש את הירקות לכמה ימים.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד שבט תשע"ו 9:31

שלום

 לכתחילה יש להפריש  לאחר כל קטיף וקטיף . אך אם יש חשש שתבואו לידי תקלה ישנה אפשרות (בהסתמך על דעות מקילות) להפריש מראש  שיחול  ממילא מיד בכל פעם שקופטים מן הירקות. אלא שבמקרה זה יש לוודא שהכמות שמניחים להיות תרומה ותרומת מעשר יהיה במקרר וראוי לאכילה בכל משך אותו הזמן שמפרישים עליו.  ולכן יש להניח כל שבוע מחדש ולומר את הנוסח ההפרשה מראש כל שבוע מחדש.

 פרטי ההלכות ונוסח ההפרשה שיש לומר נמצא בקישורית  המצורפת לחץ כאן