הפרשה בבית אריזה

השאלה: שלום הרב, חמי וגיסי חקלאים, מגדלים בין היתר עצים נשירים ובד״כ הפירות מגיעים לבית האריזה ומשם נשלחים לשיווק. שגיסי נותן את הפירות לבית אריזה הוא משייר כמות (שנלקחה מסך המיכלים אחר הקטיף) שאותה/ממנה מפרישים בבית אריזה למעשרות. חלק מהפירות שנקטפים מגיעים הביתה לשימוש עצמי. גיסי ואשתי טוענים שזה כבר מעושר ושאלתי היא האם באמת כך הדבר או צריך לעשר? זה אולי קצת מסובך להסביר ואם צריך אשמח לטלפן. תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד אב תשפ"ג 12:12

בס"ד

שלום וברכה

א. אם מפרישים בבית האריזה גם על פירות אלו, אין כל בעיה מכיוון שזה עדיין מוקף וההפרשה כדין למרות שחלק ילך  לשווק וחלק ילך הביתה.

ב. אם הפירות שמביאים הביתה לא נמצאים בבית האריזה בשעת ההפרשה (נלקחו הביתה) צריך לכלול גם את הפירות שנלקחו הביתה ולהביאם בחשבון התרומה ותרומה גדולה וכן לעניין מעשר ראשון ושני. אם אין חסרון בכמות המופרשת למרות שהפירות נלקחו הביתה, יש חסרון במוקף אבל ההפרשה חלה.

ג. אם עדיין יש לך שאלה תוכל להתקשר 0505317312.