האם די בפרוטה אחת במשל כל השנה לחילול מעשר שני ?

השאלה: שלום וברכה, שמעתי שאם מחללים פרוטה על טבל ודאי, פרוטה מחוללת זו נשארת לכל השנה ואין צורך להוסיף פרוטה פעם נוספת (כל השנה)... האם זה נכון? אם לא - מה כן נכון? אודה להסבר שאוכל ללמוד אם נכון - מה הדרך הנכונה להתחיל עם זה ומה עושים או מכוונים כדי לשמר את הדרך הזו לכל אותה שנה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט תמוז תשע"ז 9:54

שלום

מעשר שני ונטע רבעי יש בהם קדושה וע"מ להוציא את הקדושה מהם יש לחלל על פרוטה.

כאשר מפרישים תרומות ומעשרות ממספר מיני פרות וירקות, הרי בכל מין יש מעשר שני ויש לחלל כל מין על פרוטה נפרדת . דהינו כאשר מפרישים תרו"מ ממלפפון ועגבניה  צריך שיהיו לו שתי פרוטות .

כמו כן כאשר מפרישים מספר פעמים יש צורך שבכל חילול יהיה פרוטה  נפרדת.

לכן המפריש תרו"מ על מטבע בביתו צריך לחשב כמה פרוטות הוא מכיל  (ערך הפרוטה כיום הוא כ7 אגורות ואם כן השקל יש 20 פרוטות שמועילות לעשרים חילולים ).

ניתן להיות מנוי ל"בית האוצר" מטעם המכון שדואג שיהיו לך  תמיד מטבע פנוי לחלל עליה את המעשר שני ונטע רבעי .  פרטים ניתן למצוא בקישורית בית האוצר