בגינה שלנו גדלים ירקות, אם קוןטפים ירק אחד מכל סוג (חציל, מלפפון ,,,,) ועושים אותו על האש ומגישים בצלחת, האם עדיין פטורים ממעשרות?

השאלה:

בגינה שלנו גדלים ירקות, אם קוןטפים ירק אחד מכל סוג (חציל, מלפפון ,,,,) ועושים אותו על האש ומגישים בצלחת, האם עדיין פטורים ממעשרות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ' תמוז תש"פ 12:09

שלום

הכניסה לבית קובעת למעשר,  אך ישנם עוד מצבים הקובעים למעשר שמכאן ואילך אין אפשרות לאכול בלא הפרשת תרו"מ אחד מהם הוא 'האור' כלומר  הבישול(או צליה).

רמב"ם הלכות מעשר פרק ה הלכה יד 'אחד המבשל  ואחד השולק ואחד הכובש  קובע למעשר'

ולכן יש להפריש קודם האכילה תרו"מ.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי