אם יש לי 10 לימונים שקטפתי מהעץ, כמה לימונים אני אמור להפריש? קצת יותר מעשירות הלימון או קצת יותר מלימון שלם.

השאלה:

לגבי תרומות ומעשרות תכלס, אם יש לי 10 לימונים שקטפתי מהעץ, כמה לימונים אני אמור להפריש? קצת יותר מעשירות הלימון או קצת יותר מלימון שלם.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט שבט תשפ"א 18:52

שלום

 אנו מפרישים ומוציאים את החלק שאסור לנו לאכול בזמן הזה, דהינו התרומה ותרומת מעשר.

 התרומה היא כל שהוא מן הפירות, התרומת מעשר זו מעשר מן המעשר דהיינו מאית מכלל הפירות.

ס"ה אנו מוציאים מאית ועוד קצת מכל הפירות .

ואם יש לך עשר לימונים יש להפריש קצת יותר מעשרית לימון (ניתן להפריש חמישית , שליש לימון) שהוא יוגדר לאחר אמירת הנוסח תרומה ותרומת מעשר ויש להניח אותו בשקית ולהניח בפח.

 בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי