תפוזים בחו"ל בשנת השביעית

השאלה: כיצד בחו"ל יודעים שפירות שמיובאים מהארץ הם מהיתר מכירה כשקונים בשווקים הגדולים של הגוים ויש שם פירות ארץ ישראל כגון" תפוזי יפה" הידועים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז אלול תשפ"א 23:58

בס"ד

שלום וברכה

אין אפשרות ברורה לדעת שעשו היתר מכירה, אבל רוב מוחלט של הקרקעות החקלאיות בארץ ישראל נמכרות (90-95 אחוז) כך שאפשר לסמוך על רוב הקרקעות שהן נמכרו, אבל כידוע יש החוששים ל"קבוע" ואינם הולכים לפי רוב, והם לא יכולים לאכול פירות אלו מחשש ספיחים, למרות שאפשר להקל אפילו למחמירים ב"קבוע" מכיוון שהספק נולד בחו"ל, ועל כן יש יותר מקום להקל.

כתיבה וחתימה טובה