שפיכת מים לגינתי בשמיטה.

השאלה:

לרב יש מאמר בשם "מלאכת מחשבת בשמיטה"
האם למעשה מותר בשנת השמיטה לאכול בגינת חצרי, כאשר מים נשפכים בחצר?
וכן האם מותר לי לשפוך בשנת השמיטה, את המים שבהם אני שוטף את דירתי, לגינה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

כידוע מלאכת השקיה היא מלאכה שיש שהתירו ללא הגבלה (עיין שבת הארץ פ"א ה"ח אות ב, הערה 11, ועיין רש"י מקיצי נרדמים מו"ק ו ע"ב ד"ה כדי שיצאו) שבמקום שהתירו להשקות אין צורך להגביל את הכמות, ובייחוד כאן שאינו מתכוון להשקות, ובד"כ ספק אם זה השקאה צריכה או לא, על כן ואין צורך להקפיד על מי שטיפה, אלא א"כ מתכוון להשקות במיוחד (וגם זה יש מתירים) שבזה ראוי לא להשקות מעל הצריך, אבל בלא כוונת השקייה נראה שאין צורך להחמיר. ועיין קטיף שביעית עמ' 69 הערה 5.