רכישת תוצרת חקלאית מערביי ישראל בשנת השמיטה

השאלה:

נוצרה אצלי חוסר בהירות.

כבוד הרב מציין באתר האינטרנט כי במידה ולא תהיה תוצרת בכשרות ראויה בישראל אוצר הארץ תיבא תוצרת מחו ל ולא מהרשות הפלשתינאית.מנגד בפרסום בעתון שבע לפני מספר שבועות נכתב שלפני יבוא מחו ל תרכש תוצרת חקלאית מערבי ישראל בהיקף דומה לגידולים שלהם משנים קודמות.

מה המדיניות?עלו והצליחו.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | אב תשע"ד

בס"ד

שלום וברכה

אכן הנוסח שכתבת הוא מדוייק ואני דלגתי עליו. מבלי משים. כי כיוון שהמטרה לא להגדיל חקלאות ערבית יותר משאר שנים, הרי שאם רוכשים תוצרת שבכל השנים משרד החקלאות נותן מכסות גידול לערביי ישראל, מבחינתנו גם בשמיטה אין בכך פסול. הבעיה שאיננו מוכנים לגרום גידול במכסות לערבים רק בגלל שנת השמיטה.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב