שמיטת כספים ונדיבי ארץ

השאלה: שלום כב' הרב בנוגע לקרן נדיבי ארץ, ברצוני לשאול כיצד חלה מצוות שמיטת כספים על ההלוואות שמלוים לה, הרי ב"ד וגבאי הצדקה יד עניים הם, וממילא כל עמותות הצדקה חובות להם וחובות שלהם כמסורים לב"ד ואין השביעית משמטתם! האם אתם עושים איזשהו פתרון לזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז אלול תשפ"ב 14:53

בס"ד

שלום וברכה

כל הדיון בגמ' ובשו"ע הם כאשר המלווים יתומים או גוף של צדקה (על פי דברי הרשב"א), כפי שכתוב בשו"ע שהלוקח מהצדקה, אבל בנדיבי ארץ ביום כט אלול תשפ"ב (ערב ראש השנה) המציאות הפוכה, המלווה הוא אדם פרטי שמלווה ליד עניים (נדיבי ארץ) ולכן כספו הפרטי ישומט בליל ראש השנה כשתסתיים שנת השמיטה. במציאות של נדיבי ארץ אין בעיה הלכתית כלל.

כתיבה וחתימה טובה