שמיטה המשך

השאלה:

מצטער להטריח את כבוד הרב אך רציתי בכל זאת לשאול שוב על פירות השמיטה שהם כ"כ יקרים. הרב ענה שהסיבה לכך זה העבודה שעושים עליהם ואני שואל שהרי כל שנה יש עבודה וברור שהחקלאים לא מפסידים אחרת לא היו עובדים בזה א"כ איך זה שיש דברים שעולים כיום יותר מפי 3 ממה שעלו בשנים קודמות או מדברים שמוכרים בצורות אחרות (יותר מפי 3 זה אומר שאף אם אקח בחשבון את כל השנה השישית זה עדיין יותר יקר) א"כ מה ההגיון לשלם כ"כ הרבה.
שוב אודה לרב אם יכול להסביר את הסיבה ואיתו הסליחה (השאלה הזו היא שאלה שנשאלת אצל הרבה אנשים וכן בישיבה בה אני לומד ואודה לרב אם יוכל להסביר את ההגיון כי זה מעלה מחשבות של רמאות בקרב אנשים (לא בישיבה כמובן))

בתודה רבה
וסליחה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע למה אתה משווה לשווקים או לשנים קודמות ברשתות גדולות
במשרד החקלאות מתפרסם כל שבוע מחיר מומלץ לפירות וירקות. אוצר
הארץ לקח על עצמו שמחיריו יעמדו לפי הקריטריון הזה. אף משימה
זו אינה קלה כיון שהובלה מיוחדת לכל אתר במדינה עולה הרבה כסף,
וההובלות הנ"ל אינן משולבות בתובלה של הרשתות הגדולות. לכן
מחירי הפירות והירקות כה יקרים.