שמיטה

השאלה: ערב טוב. ניקינו את הגינה לפני שמיטה. הורדנו הרבה עצים וצמחים לא רצויים. מדובר בבית שקנינו והגינה הייתה מוזנחת ואנחנו לפני שיפוץ. לאחר הנקיון, בשבוע האחרון התחילו לצוץ ברחבי הגינה ניצנים של העץ בכל מיני מקומות רנדומליות. אם נשאיר אותם הם יצמחו לעצים גדולים ומזיקים. האם מותר לנו להוציא את הניצנים? לעץ קוראים Ailanthus altissima-

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ז' תשרי תשפ"ב 10:16

שלום וברכה

מותר לטפל בנביטות של האלנטוס . הוא מוגדר כיום בישראל כעץ פולש ומזיק. עדיף לרסס. אם לא אפשרי ניתן גם לעקור או לקצוץ מתחת לצואר השורש.

בברכה

מוטי שומרון