שמיטה

השאלה: שלום וברכה, יש לי עציץ של גרניום במרפסת פתוחה, והעציץ תלוי מחוץ למעקה כאשר מתחתיו חניה. לא בשנת השמיטה, הייתי משתדל להשקות אותו ביד נדיבה בכל יום בקיץ, ופעמיים בשבוע בחורף כשלא גשום. כמה מותר לי להשקות אותו בשמיטה? [התשובה שיש להשקות אותו כדי להחזיק ולא כדי להשביח לא עונה לי הלכה למעשה. כמה בפועל ניתן להשקות - איזו כמות, ובאיזו תדירות?]. תודה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' תשרי תשפ"ב 12:39

שלום וברכה

תשקה בקיץ פעמיים - שלוש בשבוע עד תחילת נגירה ובחורף פעם - פעמיים בשבוע כנ"ל.

בברכת שנת שמיטה מתוקה

מוטי שומרון