שמיטה

השאלה: שלום רב. רציתי לשאול לגבי שנת שמיטה. המצווה היא לתת לאדמה לנוח בשנה השביעית. ברוך ה', לפני 4 שנים קניתי מגרש ובניתי עליו את ביתי. ברוך ה' גם עיצבנו גינה יפה אך עדיין יש ו שטח לא מעובד. השטח לא עובד במשך שנים רבות עד שאני קניתי אותו והתחלתי לשתול בו עצים, דשא ופרחים. מדוע אם כן חלה עליי שנת השמיטה לפי כל אדמות ישראל? האם מותר לי לספור את 7 השנים מרגע קניית הבית ועיבוד הקרקע? האם ההיתר שניתן לחקלאים יכול להינתן גם לבעלי גינות פרטיות? תודה ושבת שלום.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ז אלול תשפ"א 22:57

שלום וברכה

אשריך שיש לך בית וגינה בארץ ישראל הקדושה.

שנת השמיטה אינה ענין פרטי של כל יהודי. בשנת השמיטה עם ישראל מצווה לשבות מעבודת האדמה ולא לחרוש, לשתול ולהצמיח. בדיוק כפי שזמנה של השבת קבוע לכל עם ישראל, כך מועד השמיטה הוא קבוע ואחיד לכל עם ישראל, מאז שיהושע בן נון כבש את הארץ.

ההיתר המיוחד והזמני שניתן לחקלאים אינו רלוונטי לגינות הנוי.

אשריך שאתה זוכה לשמור שמיטה יחד עם כל עם ישראל.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון