שמיטה

השאלה: שלום רב, אנחנו רוצים בגינה שלנו להוריד דק קיים ולהחליף בריצוף חוץ כ23 מטר. בסוף הדק הקיים כרגע יש שני עצים אנחנו רוצים לשים שם אדמה מסביב לעצים. האם יהיה איזה שהיא בעיה לשים את האדמה בשנת שמיטה? (אנחנו לא מתכוונים לשתול צמחים עד סוף שנת השמיטה) האם יש עוד מלאכה אסורה בתכנון שלנו? אתם יכולים בלינק הבא למצוא תמונה לאזור שבו אנחנו מתכננים לשים אדמה. https://drive.google.com/file/d/1-NmvSvRoklRshPt32JQdVxOS2bR-xeaQ/view?usp=sharing תודה מראש על התשובה אלי

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט' אלול תשפ"א 10:37

שלום וברכה

אסור למלא בשמיטה אדמה ולשתול בה אחרי השמיטה. ניתן למלא בחצץ ולאחר השמיטה להחליף אותו באדמה.

בברכה

מוטי שומרון