שינוי מקומות עציצים במרפסת

השאלה: שלום כבוד הרב 1.האם מותר לשנות מיקום של עציצים במרפסת? 2.יש לי חרקים רבים בדשא האם מותר לרסס ? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד אב תשע"ה 9:37

שלום

1. אם המרפסת מקורה אזי והעציצים אינן נקובים, מותר להזיזם ממקום למקום.

אם המרפסת אינ מקורה אזי אם שינוי המקום הוא לתועלת הצמח (יותר אור וכדומה) אזי אין לשנות את מקומם משום שיש בכך פעולה "לאברויי אילנה" האסורה בשמיטה. אם ניכר ששינוי המקום הוא מסיבה אחרת לא לתועלת הצמחים(כגון לצורך שטיפת המרפסת , מפריעה למעבר וכדומה) מותר לשנות את מיקומו.

2. מותר לרסס כדי למנוע נזק לצמחים ולדשא.