תות שדה בשביעית

השאלה:

תותים שלא ידוע אם יש השגחה, הם נקטפו בשביעית אבל ידוע שלא נשתלו בשביעית.
מותר לאכול אותם?
אם מוכרים לנו אותם זה נקרא לסחור בשביעית? ולכן אסור לאכול? או שאם קנינו בדיעבד מותר?

חמי קנה ממישהו שיש לו שדה תותים והם יודעים שנשתלו בשישית.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שבוע טוב

אם בתותים הללו לא נעשה היתר מכירה הם קדושים בקדושת שביעית. אם הם גדלו בחממה יש בהם קדושת שביעית מספק. על כן הבעיה היחידה שיש כאן זה מסחר בשביעית, אולם איסור מסחר לא פוסל את התוצרת, וכמו כן אם אתם קבלתם אין כאן מסחר כלל, ועל כן אפשר לאכול את התותים. אין התשובה הזאת מתייחסת לשאלת החרקים בתותים, שלדעתי זו בעיה קשה יותר (דאורייתא) מאשר מסחר בשביעית (דרבנן).

חנוכה שמח
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום