שתילים בגינה

השאלה:

שלום

היום קניתי עציצים של נענע לואיזה ולימונית, שמתי אותם באדנית בחצר, בנוסף שמתי באדנית נוספת גרעיני מלפפונים ועגבניות שרי, מה הדין לגבי שימוש בהם בזמן הקרוב? ולאחר שתחל השנה הקרובה? (אני ספרדית אם זה משנה)

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. לגבי מלפפונים ועגבניות יש לבדוק שנזרעו במרחק של 12.5 ס"מ מזרע לזרע.
ב.לגבי מה שנשתל היום, אם זה בגוש אין בעיה הלכתית הירקות יהיו קדושים בקדושת שביעית.. גם עגבניות ומלפפונים יהיו קדושים בשביעית כשילקטו בשביעית.

הרב יהודה הלוי עמיחי