שתילה במרפסת עם גג מקורות

השאלה:

האם מותר לשתול בערוגות במרפסת שמכוסה בגג שעשוי מקורות ברווחים של בערך חצי מ’? או, אם זה לא מותר- אפשר לשים גג רציף מעל הערוגות, לשתול ולזרוע  ואז להסיר את הגג כשהזרעים בערוגות נובטים? אחרי שהצמחים נשתלים, אנחנו לא מתכננים לעשות מלאכות בערוגות- חוץ מהשקיה מינימלית להשרדות הצמחים. אנחנו רוצים להימנע ממצב שבו אנו יוצרים ספיחין שנצטרך לעקור.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם הערוגה איננה גדולה (כלי שנפחו פחות מ 330 ליטר) ויש מעליו גג פלסטיק , אפשר לשתול בעציץ זה.
הסרת הגג לאחר מכן לדעת החזו"א אסורה ויש מתירים, ובייחוד אם הסרת הגג נועדה לא לצורך הצמחה אלא מחקר וכדו' אפשר להקל.