שתילה בגינה בשמיטה

השאלה:

שלום איני אדם דתי, הנני מסורתי. שתלתי בגינה פרטית מס’ שתילים, עצי נוי ופרי צעירים עם חוסר ידיעה לגבי איסור שתילה בשנת שמיטה. לאחר שיחה עם חברים הובא לידיעתי האיסור הנ"ל. כיצד עליי לפעול?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו
בס"ד
שלום וברכת ד'
קדושת השביעית עוטפת כל יהודי באשר הוא שם. לגבי עצי הנוי (סרק) אפשר להשאיר אבל את עצי הפרי יש לעקור. אפשר להניחם במשך השנה על גבי מצע מנתק (פלסטיק, זכוכית וכו') העומדים על גבי רצפה ומעליהם יש גג (אפילו שקוף), ולאחר השמיטה לטעת שוב באדמה.
בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום - שבי דרום