שנת שמיטה ואדניות

השאלה:

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שמאוד חשוב לי למצוא לה תשובה ועד עכשיו לא קיבלתי תשובה ברורה.
יש לי כמה אדניות קטנות בכניסה לבית , אני גרה בקומת קרקע שהכניסה מרוצפת ולא תחת השמש אפשר לשבת שם אבל המקום קטן.
העציצים(נענע, שיבא, כוסברה וריחן) נשתלו לפני שנת השמיטה.
האם מותר לי להשקות ולטפל בהם? ועוד משו חשוב, האם מותר לי להשתמש בהם? האדניות מונחות על הריצפה ואין אדמה קרובה.

אשמח מאוד שתעזור לי!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל מה שנשתל לפני השמיטה אפשר להשקות במדת הצורך, וכן לסלק מזיקים או רקבונות (חלילה). אין לשתול שם חדשים.
יש לציין שהתוצרת שתלקט שם תהיה קדושה בקדושת שביעית, אבל את יכולה לקטוף לשמוש רגיל, אם השתמשת בנענע לתה את יכולה לאחר שנתן את טעמו בתה לזרוק את העלה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום