שיחי ירקות שגדלו בעציץ מאליהם לפני השמיטה

השאלה:

שלום וברכה.

לפני תחילת שנת השמיטה, גדלו בעציץ נקוב התלוי על מרפסת ביתי, שלושה שיחי עגבניות שרי ושיח פלפל אחד. מה דינם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

לפי מה שאני מבין מהשאלה מדובר בעציץ במרפסת פתוחה. (לא ברור היכן הענפים). דינית במקרה כזה הוא כעציץ שאינו נקוב שיש בו דיני שביעית מדברי חכמים, ולכן אין לזרוע אבל אפשר לטפל בעגבניות הגדלות שם (להשקות, להסיר ענפים יבשים, כל פעולות שהם לשימור הצמח). הירקות יהיו קדושים בקדושת שביעית יש לאכלם בקדושה ושמירת שאריות. יש להפקיר את הצמח לכל.

שבוע טוב

בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ