קציצת חלבלוב בשנת שמיטה

השאלה:

הגנן אמר לי שכעת אסור לקצוץ את החלבלוב כיון שהחלב שהוא מפריש בזמן הקיצוץ הוא רעיל ביותר וגורם לתופעות שונות. נוהגים לקצוץ אותו בחורף כאשר הוא משיר את עליו והחלב נמצא ברמה נמוכה ביותר. חשוב לקצוץ את השיח הגדול הזה אחרת בשנה הבאה הוא יקרוס. האם שמירה על אורך חיי השיח מתירה את הקיצוץ בשנת שמיטה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הרמב"ם כתב (פ"א ה"י) "וימות כל עץ שבה" ומשמע שכל עץ בין עושה פרי ובין שאינו עושה פרי אלא נוי, ועל כן כל פעולה להצלה אפילו של שיח ג"כ מותרת בשביעית, ובלבד שלא יעשה קיצוץ מצמיח.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי