קניית פירות לאירוע בשמיטה

השאלה:

אני עומד לערוך אירוע בתוך שנת השמיטה. חלק לא מבוטל מהאורחים הינם חרדים, כך שאני נאלץ לדאוג לאוכל עם כשרויות, שגם הם יהנו מהאירוע. הבעיה שלי היא, שאם אלך לקנות ירקות ופירות מחרדים, אני למעשה קונה ירקות, שנקנו ממקורות ידועים...

א. האם מותר לקנות בשנת השמיטה ירקות אלו?

ב. במידה ולא, מה הפתרון המומלץ במקרה זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שאלה זו יש בה פנים שאינן הלכתיות, שהרי היחסים בתוך המשפחה הם בד"כ מורכבים.

א. באופן חד פעמי כאשר הירקן כבר קנה את הפירות והירקות הללו אין לאסור.

ב. צריך לחשוב האם אפשר שתהיה אפשרות לכולם לאכול, כגון שתי כשרויות, שלחנות מיוחדים לכל אחד, וכדו.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי