קניית עץ בוגר ללא שתילה בשמיטה

השאלה:

שלום,

אני מעוניין לקנות מהמשתלה עץ פרי בוגר (בן עשרות שנים), הוא נמצא במשתלה בעציץ ענק מאוד.
אני מעוניין לקנות אותו ולהניח אותו איך שהוא עם העציץ אצלי בחצר, בלי לשתול.
האם זה מותר בשמיטה?

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר להעביר עציץ נקוב מהמשתלה לחצר ובתנאי שתחת העציץ (כולל הנוף) תהיה יריעת ניילון אטומה או פח. אפשר לעטוף את כל העץ בניילון בזמן העברה. במקרה שאין אפשרות כזאת אפשר להעביר גם ללא ניתוק ולהסתמך על דעות הסוברות שאין בהעברה פעולה חקלאית האסורה, אבל זה רק בשעת דחק גדולה.

שבוע טוב
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום