קניית ירקות בחנות ללא השגחהה

השאלה:

נשאלתי ע"י אדם הקונה במקומות ללא השגחה אם יוכל לסמוך על טבלת התאריכים לגבי איסור ספיחין בירקות ועד אותו תאריך (של הירק הספציפי) יקנה כרגיל ויעשר בלי ברכה. האם עליו לנהוג קדושת שביעית מספק, ואם כן מדוע?

אציין שלכאורה כל דפריש מרובא פריש ולא נראה שרוב הירקות קדושים בקדושת שביעית. ברור שלכתחילה רצוי לקנות רק במקומות מושגחים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הקונה עד זמן איסור ספיחים, הרי שהירקות הם קדושים בקדושת שביעית וא"כ הם פטורים מתרו"מ. ואם הם של נכרים וגמר מלאכתם על ידי יהודי צריך לעשר ללא ברכה. ועל כן יכול לעשר בלא ברכה. אולם עצם הקנייה היא בעייתית שהרי אסור לסחור בפירות שביעית ואם הם קדושים בקדושת שביעית הרי שאסור לסחור כרגיל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי.