התשובה
א. המחיר שניתן לחקלאי הוא נמוך מהמחיר שיש לו כל שנה, מכיוון שהוא מקבל אך ורק הוצאות.
ב. המחיר שהצרכן משלם לפעמים גבוה יותר מכיוון שעל ההוצאות הישירות של החקלאי יש להוסיף עוד מערכת של פקוח בשדה, במחסן ובחנויות, וכמו כן עלויות בית דין, וחנויות. עוד יש להוסיף שבחנויות שיש בהם קדושת שביעית אין אפשרות להעביר עודפים למקומות אחרים וממילא המחיר חייב לעלות, כך שהמחיר בדברים מסוימים הוא גבוה יותר.
ג. יש דברים רבים באוצר בית דין שאפשר לייצור מחיר אחיד, שהוא קבוע כל העונה, כגון: גזר, תפוחי אדמה, בננה וכדו'. אוצרות בית דין משתדלים להרבות במוצרים אלו, אולם בגלל תנאי שוק הרבה פעמים אי אפשר לעשות מחיר קבוע. ככל שהמוצר יותר ארוך טווח אפשר לעשות מחיר נמוך, אבל בירקות טריים מאד הרבה פעמים המחירים משתנים.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי