קומפוסט בשנת שמיטה

השאלה:

אנחנו מתגוררים במרכז הארץ, ויש לנו גינה גדולה עם עצי פרי. לאורך כל השנה אנחנו ממחזרים את הזבל האורגני- זאת אומרת את הקליפות והשאריות של הירקות והפירות, אנחנו אוספים בבית במשולש של הכיור וכל פעם שופכים אותו מתחת לעץ אחר, וכך גם מפרידים את האשפה, גם מחזירים את שאריות הפירות והירקות לגינה, וגם מזבלים את העצים.
חשוב לי להדגיש שזה ההרגל בביתנו ולא רק מדי פעם. וכן שאיננו משתמשים בקומפוסט רגיל אלא זורקים ישירות מתחת לעצים.
אשמח לדעת איך לדעת הרב עלינו להתנהג בשנת השמיטה?
הן מבחינת קדושת הפירות והירקות והן מבחינת הגינה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין הנחת שאריות תחת העץ נחשבת לפעולת זבול או הטבה לעץ, כדי ששאריות יהיו קומפוסט הם צריכים לעבור תהליך קומופוזיטציה. על כן אין כל עיכוב לעשות זאת בשביעית, אלא אם כשמניחים מתחת לעץ השאריות מתקלקלים מהר יותר אז יש בזה בזיון ויש להמנע, אבל אם זה לא מפסיד את השאריות אפשר להמשיך להניח מתחת לעץ את השאריות.