קדושת שביעית בקליפות ירקות ופירות

השאלה:

בספרי ההלכה בנושא השמיטה מופיעה הנחיה הכללית לגבי הטיפול בקליפות של פירות שביעית: יש להתייחס בקדושה רק לקליפות הראויות למאכל בהמה. קליפות שאינן בקטגוריה זו - יכולות להיזרק לפח האשפה הרגיל.
הבעיה היא שלא מצאתי התייחסות פרטנית. אני מבין שקליפות גזר או תפוחי עץ ראויות למאכל בהמה, אך מה דינן של קליפות תפו"א, בטטה, קישואים, שום, בצל, אבוקדו, בננה, קלמנטינה וכיוצא באלו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אמנם קליפות שאינן עומדות למאכל בהמה אין בהם קדושת שביעית, ואפשר להתנהג בהם ככל השנים. (קליפות בננה, קלמנטינה ועוד).

לגבי שאלתך נראה שקליפות תפו"א נאכלים על ידי בני אדם ובהמה, וכן בטטה וקישואים, וביחוד שבמינים אלו בזמן הקילוף יורד חלק מהפרי וממילא יש בהם קליפות ומאכל אדם (כגון: אבוקדו), ולכן יש להשתדל לשמור בהם קדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי