קדושת שביעית בפטריות

השאלה:

בתשובה מיום ז’ בשבט דנא, נכתב כך:
בכמהין ופטריות אין קדושת שביעית וספיחין, וכן לעניין ביעור אין נוהגים בו חובת ביעור.

אני מודה, גם אני הייתי משיב כך לשואלים שפנו אלי -
אולם בספר "קטיף שביעית" עמ’ 58 נאמר כי יש לנהוג קדושת שביעית מספק בפטריות. בהערה 25 שם מפורט (אני מדלג על מראי המקומות) כי "לדעת הרב קוק זצ"ל יש קדושת שביעית בפטריות, וכך הורה הגר"ש ישראלי זצ"ל. לעומתם, לדעת הגרצ"פ פראנק זצ"ל אין קדושת שביעית בפטריות, וכן נכתב בכרם ציון ובברית עולם ע"פ המאירי. הגר"מ אליהו שליט"א הורה שיש קדושת שביעית בפטריות מספק, אא"כ גדלו בתוך מבנה" וגו’.

אם כן, מה התשובה הנכונה כאן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

כידוע זו היא מחלוקת אחרונים, ומבחינה הלכתית כל ספק בדרבנן אפשר להקל, וממילא אין איסור, אולם יש מקום לחוש לדעת הרב קוק זצ"ל ולשמור קדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי