קבלת פירות וירקות במתנה בשמיטה

השאלה:

מה עלי לעשות עם פירות וירקות שניתנים לי במתנה ע"י ההורים, כאשר אני לא בטוח שניקנו בחנויות שמיטה, האם כאשר יש בעיה לברר את הענין עלי "להיפטר" מהפירות והירקות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לגבי פירות אין כל שאלה. השנה בודאי הם פירות שישית, ואילו פירות סוף השנה יהיו קדושים בקדושת שביעית, ורק צריך לאכלם בקדושה. לגבי ירקות כעת אין כל בעיה ויש לאכלם בקדשה. לגבי ירקות שכבר נזרעו בשביעית, אם ההורים קונים בחנות מפוקחת שיש בה היתר מכירה אפשר להקל ולאכול, והמחמיר תבא עליו ברכה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי.