פעולות גוי בשמיטה בגינה

השאלה:

קבלן גוי שקיבל לידיו כחודש לפני שנת השמיטה לבצע פרוייקט של הנחת בתים יבילים יחד עם סלילת שבילים ומדשאות סינטטיות ואף נטיעת מספר עצי סרק בסמוך לבתים היבילים. לאחר איחור מסוים ב’מסירה’ של הפרוייקט למזמין, הוצרך הקבלן שעובדיו ערבים לנקות סביב עצי הסרק את העשביה שגדלה בחודשיים האחרונים. האם יכול הקבלן הגוי לנכש את העשביה סביב העצים ללא חשש ואף ללא היתרים נוספים : כמו אי צימוח פרי (עצי סרק), אינו מפריע באמת לעץ לחיות, ניכוש שלא מהשורש ועוד?

אודה לרב אם ינמק התשובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

מדוע הוא צריך לעשות פעולה זו של ניכוש העשבייה ליד עצי הסרק?

שבוע טוב וחודש מבורך יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום שבי דרום