עקירת צמח נוי לצורך בינוי ושתילה שלו מחדש

השאלה:

שלום רב.

משאלות קודמות באתר ראיתי שניתן לעקור צמח לצורך בניה. שאלתי היא, מדובר בצמח נוי בינוני בגודל 1.5-2 האם לאחר העקירה מותר לשותלו מחדש בגינה או שצריך לשותלו מחדש בעציץ גדול (על גבי ריצפה) ולאחר השמיטה לנטוע אותו שוב בגינה. (השטח המרוצף הוא מתחת לכיפת השמיים) - או שאסור לשתול אותו בכלל, לא בעציץ ולא באדמה. אם צריך לשתלו בעציץ, האם ניתן להוסיף מצע לעציץ לצורך קיום הצמח? גוש האדמה שמועבר עם השורשים אינו מספיק לגידול והצמח סביר לודאי שימות או יפגע קשה.

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו
בס"ד
שלום וברכת ד'
אין לשתול את הצמח בשטח פתוח (אפילו על גבי רצפה או ניילון) אבל בבית אפשר לשתול כשיש ניתוק בין האדמה והצמח. בבית אפשר גם להוסיף אדמה לעציץ.
שבוע טוב הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום שבי דרום