עציץ נקוב- המשך לשאלה ספיחין ומצע גידול

השאלה:

אנחנו מתכננים לבנות את האדניות ולזרוע/לשתול לפני שמיטה, ולשים את האדניות על גג של בנין, בלי גג מעל האדניות. האם יש איזשהו פתרון לאפשר ניקוז של המים מהאדניות כך שהן לא תהינה עציצים נקובים? אנחנו רוצים להמנע מהצורך לעקור צמחים שנובטים במשך שנת השמיטה בגלל איסור ספיחין.

תודה כבוד הרב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו
בס"ד
שלום וברכת ד'
מצו"ב שתי הצעות:
אפשר להניח את האדניות בשיפוע קל (כ-2%). בנקודה הנמוכה ביותר לנקוב חור קטן ולהדביק מרזב (=צינור דק) לניקוז המים אל צינור הניקוז שבגג.
אופציה נוספת היא לחפות מלמטה ובשוליים את האדנית ביריעת פלסטיק ולנקז את המים שיגיעו מהאדניות ליריעה החוצה. (התשובה הועברה אלי מאגרונום מרדכי שומרון)
שבוע טוב בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ