עציץ בשביעית

השאלה:

כפי שנכתב בכמה ספרים בשם הפוסקים שאפשר להקל בעציץ שאינו נקוב הנמצא בתוך בית שלא לנהוג בו קדושת שביעית ואף להקל בזריעה במידת הצורך. שאלותי הן:

1: האם מתחת לכל הנוף של הצמח שבעציץ צריך להיות חציצה שאינה נקובה בינה לבין הקרקע או מספיק מתחת לבסיס הצמח והשורשים? אשמח למקור בענין זה.

2: רצפת בית בימינו יכולה להחשב עציץ שאינו נקוב? אם כן, הרי שבכל עציץ אפשר להקל כשהוא בתוך בית.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

לכתחילה יש להחמיר שיהיה ניתוק מתחת לנוף (דעת הר"ש). רצפה יכולה להחשב כניתוק, ויש מחמירים בקומת קרקע שאין זה אלא סלע ולא נחשב למנותק, אבל בקומות גבוהות יותר אפשר להקל. עיין מאמרי באמונת עתיך 105 בעניין פלריג תחת נוף.

חתימה טובה הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום