עיבוד פרות שביעית בדרך המקובלת

השאלה:

1. האם מותר לבשל פרות שרגילים לבשל אותם, בדרך שאינה מקובלת, למשל , לבשל תפוחי אדמה ביחד עם תפוחי עץ, והאם מותר לבשל רק קצת (אוכל סיני), מה הכללים בזה?

2. קראתי בספרי הלכה שמתכונים של "טבעונים" אינם נחשבים לדרך המקובלת . למה אנשים שמשתדלים לאכול אוכל בריא "מקופחים"?

3. איך יודעים למעשה מהי הדרך המקובלת, למשל , האם מותר לבשל צנונית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. מכיוון שיש רגילות לבשל תפו"א, אין לנו חסרון בכך שהם גם במאכל אחר, שהרי אין כאן כל הפסד שתמיד יכולים לאכלו. לא הבנתי מה השאלה על האוכל הסיני.

2-3. ההתר הוא בדבר שיש רגילות לאכלו, והרי זה כדרך האוכלים, שהרי כל פירות שביעית נתנו לאכילה כדרך האוכלים ושתיה כדרך השותים, ומיעוט קטן איננו נחשב "דרך האוכלים", אבל אם הדבר מצוי בחנויות ורגילים לראותו בכל מקום הרי זה "דרך האוכלים", שהרי אין כאן תימה לדרך אכילה זו, ולכן כל דבר שנמצא למכירה בחנויות רגילות אפשר לעשותו ולבשלו בדרך זו. אולם אם נמצא רק בחנויות מיוחדות אין לעשות כבישול וסחיטה המיוחד.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי