סחורה בפירות שביעית

השאלה:

פירות שיזרעו בסוף שישית ויקטפו בשביעית לסומכים על שיטת הר"ש ודעימיה יהיו קדושים בקדושת שביעית. כיצד יהיה ניתן לעשות בהם סחורה? [השאלה במקרה והם לא יהיו אוצר בית דין]. וכיצד פוטר הצרכן את בעית המסייע לדבר עברה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם אין דרך של אוצר ב"ד, אי אפשר לעשות אם הפירות הללו דבר אלא להניחם לאנשים שיבוא ויקחו מזון מעט, שאיננו מסחרי. כל דרך אחרת אסורה, ולדעתי הצרכן עובר במסייע לידי עוברי עברה, ובייחוד שזה נעשה בעבור הצרכן שיקנה את הסחורה כרגיל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי