סחורה בפירות שביעית

השאלה:

בספר קטיף שביעית בעמוד 270 נמנו מקרים בהם כסף לא נתפס בקדושת שביעית. בשני המקרים הראשונים אוצר בי"ד והבלעה ידוע לי שאין איסור סחורה וממילא לא שייך שהכסף יתפס בקדושה.

א: לגבי כרטיס אשראי, אמנם אין דבר היכול להיתפס בקדושה כפי שנכתב בהערה 26 אך שאלתי היא האם יש איסור סחורה באופן זה?

ב: בתשלום מראש אין איסור סחורה בכלל? מה המקור לכך? בשו"ת אז נדברו המצוין לא מצאתי נימוק ומקור.

ג: וכן לגבי קניה בהקפה. אין בזה איסור סחורה?

מהמקורות שלפני איני מצליח לישב הענין.

אודה לעזרת כבודו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

כידוע נחלקו הראשונים האם הבלעה זה פתרון רק לכסף או שגם פותר את בעיית הסחורה.
כל הנאמר שם הוא לגבי דמי שביעית ואלו מקרים שדמי שביעית לא נתפסים, אין שם דיון על בעיית הסחורה, אפשר לפתור אותה במספר אפשרויות.