נעילת גינה בשמיטה

השאלה:

בגינתי ישנו עץ אבוקדו שכעת אין עליו פירות. יש לי גם שיחי בשמים כמו הדסים וריחן. האם יש בהם קדושת שביעית וכל מי שרוצה רשאי לבא ולקטוף מן הבשמים, והאם עלי להשאיר את גינתי פתוחה לכל דורש כמו הדין בפירות שביעית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

מהפירות שיחנטו מכאן ואילך תהיה קדושת שביעית, וכן לגבי ההדס והריחן, נראה שכעת עדיין אין בהם קדושת שביעית, אולם כשיגדלו עלים חדשים בשביעית תהיה בהם קדושת שביעית. יש מקילים בהדס שנלקט למצוה שאין בו קדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי