מרווה ונענע - ממתי קדושים קדושת שביעית?

השאלה:

מרווה - חייבת בתרו"מ? אם כן - עד מתי?
האם הפתרון הבא יהיה מתאים: לקטוף הכל, להפריש תרו"מ בלי ברכה, לשים בדלי עם מים ולהוציא מהחצר, שיקח מי שירצה? באופן זה אני יודע בודאות שכל מה שיצמח לאחר מכן הוא קדוש בקדו"ש ופטור מתרו"מ. מצד שני - חלק מהמרווה עשויה להתקלקל כשלא יקחו אותה מהדלי

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. במרווה אין חיוב תרו"מ, בגלל שזה רק תבלין שאיננו נאכל אלא נותן טעם (אמנם דעת הגר"מ אליהו זצ"ל שיש חיוב - אבל רוב הפוסקים מקילים לעניין תרו"מ) אבל בספק האם יש בו קדוש"ש נראה שאין צורך להחמיר שהרי בוודאי החיוב במרווה (אם חל חיוב) הוא רק מדרבנן.
2. על פי הנאמר בסעיף א' אין צורך לנאמר בסעיף ב'. וחבל להפסיד את המרווה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום