מספר שאלות לקראת השמיטה

השאלה:

1. כיצד ניתן לכוון שעון השקיה פשוט כשכל עץ צורך אחרת (כגון : זית וכדו’)?
2. היכן ניתן להשיג את טבלאות ההשקיה לכל עץ?
3. האם גם הדפנות של העציץ צריכות להיות מחומר הנחשב שאינו נקוב כגון : עציץ חרס המונח על צלחת פלסטיק

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. בשמיטה כדאי לעשות ממוצע בהשקייה, ולכן נראה שתתן לכולם אותה כמות. יש לצרף לכך את דעת הגר"ש ישראלי זצ"ל שאין איסור בשקייה בשביעית.
2. מכיוון שלאדם פרטי אין משמעות בטבלאות אלו, על כן הן הושמטו מהחוברות הדרכה לגנות הנוי.
3. לכתחילה כדאי שיהיו אטומות, לחוש לדעות הראשונים הסוברים שיש יניקה מהצד. אבל הלכה למעשה אין להחמיר בכך.