?מה לשים בפח שמיטה

השאלה:

יותר מידי אנשים אמרו לי מה לשים בפח שמיטה ומה לא, והתחלתי להתבלבל, לבסוף החלטתי לשים הכול, אבל זה נהיה כבר יותר מדי.

רציתי לדעת מה חייב ומה לא ומה הכלל שלפיו אנו צריכים ללכת? וכן לכמה זמן אני צריך להשאיר את זה, אני שם את זה בשלוש שקיות לחמישה ימים אבל זה ממש מסריח?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

מרגע שהאוכל מתחיל להתקלקל אפשר להניחו בפח הרגיל, אין צורך לחכות חמישה ימים, יותר נוח לעשות שקית לכל יום או סעודה, ולאחר 24-48 שעות להעביר לפח הרגיל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי.