?מדוע בד"ץ מעדיפים ערבים

השאלה:

מדוע בד"צ העדה החרדית ועוד כמותם מעדיפים יבול נוכרי ויבול חו"ל על פני היתר מכירה, מה ההיגיון, לא עדיף שיהודים ירוויחו, למה לתת את הכסף לגויים? (גם אם הם לא מאוייבינו...)

כמו-כן, אשמח לדעת מה סדר העדיפיות בשנת השמיטה לפי הרב עובדיה יוסף או הרב מרדכי אליהו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. הויכוח הוא האם אדם צריך לדאוג תחילה לחקלאים וחקלאות יהודית או שאדם צריך לדאוג ליראת שמים הפרטית שלו, בלא להתחשב במושגי עם ישראל וחקלאיו. מי שחשיבות עם ישראל בלבו בודאי יעדיף חקלאים וחקלאות יהודית, ומי שיעדיף יראת שמים פרטית, נראה שיעדיף נכרים.

ב. סדר העדיפות של הגר"מ אליהו הוא אוצר הארץ, ולקנות בחנויות של אוצר הארץ.

ברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי