טיפול בגינה בשמיטה

השאלה:

1. פלפל חריף ופלפל סודני הם עץ או אדמה? (נפק"מ לעורלה ושבעית וכו’), ואם זה אדמה אז בג"מ בברכות דף לד כותבת שהפלפל חייב בערלה על איזה סוג הגמרא מדברת?

2. האם מותר לשים טוף לנוי בגינה בשביעית, אציין שאצלי בגינה הדבר כולל לשים פלריג מתחתיו ואם יש עשבים אז לעקור אותם?

3.אני קראתי שעדיף לרסס עשבים ואם אי אפשר אז בחרמש וכו’, מתי זה נקרא אפשר, אני לא יודע מתי זה מזיק לעץ?

4. למה עדיף להשקות במרחקי זמן עם יותר מים מאשר באופן רגיל במידה מים הרגילה?

5. שתלתי צמח מטפס בביתי אך לא הכנתי חוטים שיטפס עליהם אם מותר להכין בשביעית לכאורה זה רק לנוי שיטפס על הבית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. פלפל חריף אין בו ערלה ואילו פלפל סודני יש בו ערלה.

2. לדעתי טוף כיוון שהוא מקום גידול אין לפורסו אלא א"כ מוכח שלא נעשה לצורך זריעה.

3. זאת שאלה חקלאית שצריך לשאול גנן מקצועי.

4. על פי הוראת מו"ר הגר"ש ישראלי זצ"ל אין צורך להרחיק בהשקאות, אפשר להשקות כרגיל ובלבד שלא יהא לצורך הצמחה אלא שמירת הצמח.

5. אם זה רק לנוי אפשר לחבר חוטים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי