הפקרת פירות שביעית

השאלה:

בהמשך לתשובת הרב כי יש להפקיר את פירות הגינה הפרטית לציבור, רציתי לשאול כיצד בדיוק זה נעשה: אם אפקיר את כל הפירות לקטיף או אניח אותם בחוץ, יש להניח שלא אראה להם זכר כעבור מספר דקות. האם ההפקר צריך להיות בכל הכמות, האם אני צריך לחכות עד ש - X אנשים יהנו מהם, או פרק זמן מסוים? בעצם יווצר מצב שאהיה היחיד שלא יהנה מהם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

ההפקר צריך שיהא לכל, וכ"א יכול לבוא ולקחת מזון ג' סעודות ואפשר להקל לקחת מזון שבועי. אינך צריך להניח בחוץ ואדרבא עדיף שכל אחד יקטוף לעצמו. (אין הגבלת אנשים הנהנים אלא הכל יכולים להנות, כמו כן אין הגבלת זמן אלא כל זמן שיש פירות אכילים צריך שהשדה יהא הפקר). מן הראוי לתלות שלט על הגינה שהפירות הם הפקר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי