העברת בעלות גינה לגוי כדי לעבוד בה בשמיטה

השאלה:

שלום וברכה,

אני ברוך ה' חוזר בתשובה, לומד בישיבה בירושלים. כבר מספר שנים. אני בן לאמא יהודייה ואבא שהוא לא יהודי, אמא שלי ברוך ה' גם קצת התחילה להתחזק ומנסה לשמור שבת לפחות באופן חלקי זה חשוב לה ועוד סממנים יהודים שקודם לכן כמעט ולא היו, עכשיו ערב שנת השמיטה בדיוק המשפחה נמצאת בשיפוץ הגינה שהדבר העיקרי שהם מתכננים זה שתילת דשא, אמרתי זאת לאמי אבל אני לא בטוח עד כמה היא תוכל לעמוד בזה לא לשתול השנה כי הם מתכננים זאת כבר זמן רב,השאלה שלי היא האם אפשר להעביר את בעלות הדירה/ החצר לאבא שלי באופן בלעדי ואז לעשות את כל הפעולות ע י גוי? ואם כן איך עושים את זה מבחינה הלכתית?תודה רבה!

אבי

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | אלול תשע"ד

ב"ה

לאבי,

שלום וברכה

כפי שאני מבין מדובר על בית שגם עכשיו הוא בבעלותו של אביך. העצה הפשוטה היא להעביר את הבעלות אצל עו"ד כשיוסכם שההעברה היא באופן זמני לשנה וחצי הקרובה, בכדי שניתן יהיה לעשות מלאכות דאורייתא ע"י נכרי .

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב