הלכות שביעית

השאלה:

א: בספר שבת הארץ פרק א הלכה יב (עמ 242 בספר של המכון) מובאות הנ"מ שמביא הירושלמי בין הטעם משום חשד והטעם משום מונים.
רציתי לשאול מדוע הירושלמי לא מונה נ"מ נוספת בין הטעמים והיא זרע ירק. שלמ"ד משום מונים אין צורך לעקור ולטעם משום חשד צריך לעקור?
ב: האם נכון להורות לציבור שיש להם גינות פרטיות ויצטרכו מן הסתם מידי פעם גיזום לאוקמי במשך שנת השמיטה, לרכוש מזמרה הזומרת בשינוי?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

הזורע בשביעית הרי זה אסור מדין ספיחים, א"כ אין את הנפק"מ בין מונים וחשד.
ב. השאלה לא הובהרה. האם הדיון על גפן או שאר עצים. כמו כן לא נתבאר למה הוא רוצה לגזום. עדיף שיעשה שינוי במיקום של הגיזום וכדו'.